Калейдоскоп табірного життя

Сторінка для батьків

Поради батькам на літній період
  
Хлопчики і дівчатка : вони такі різні

Для того , щоб дівчинка росла  гендерно здоровою, необхідні теплі і близькі відносини   з матір’ю і  такі ж теплі відносини з батьком. І обом батькам потрібно підкреслювати ніжні і турботливі відносини між собою, щоб у дівчинки склалося враження  про щасливе сімейне життя.
Батькові слід знаходити час  на спілкування з донькою: показувати , що дочка відрізняється від нього , вона іншої статі. Робити це потрібно з повагою і доброзичливістю. Дочка повинна зрозуміти, що вона гідна любові батька до неї.
Поважаючи особистість дочки, показуючи  задоволення від її вчинків, батьки цим самим формують її позитивну самооцінку.
У мами з дочкою повинні бути свої «жіночі секрети»: мама повинна знаходити час усамітнення з дочкою, робити їх систематично і традиційно.
Мати також повинна залучати дочку до  жіночих домашніх справ, передаючи їй таємниці своєї майстерності.

 Батькам в спілкуванні з сином потрібно стримувати емоції , які можуть  принижувати його чоловічі починання. Розмовляти з сином слід не підвищуючи голосу, спокійно
Хлопчикам часто не вистачає позитивних емоцій: потрібно    не забороняти , а дозволяти  щось додаткове  за хороший вчинок. Потрібно дозволяти хлопчикам проявляти свою емоційність – дозволяти плакати, наприклад (тобто дозволяти бути самим собою)
Мамам хлопчиків  потрібно відчувати синову чоловічу  силу , його інтуїцію. Організовувати режим і дисципліну: це формує його відповідальність! Обов’язково підтримувати синове бажання виконувати чоловічу роботу вдома. Вчити довіряти , формуючи тим самим досвід його соціальної довіри.
Використовуючи гумор в спілкуванні – для зниження агресії і страху перед відповідальністю Обов’язково повинен бути фізичний  і тілесний контакт – для підвищення самооцінки хлопчика. Хлопчик – це продовжувач роду  його потрібно мати  на увазі не тільки як сина, але як і майбутнього батька , захисника і т. д.
Мама – піклується, а батько – формує справжнього чоловіка!
Загартування – невід’ємний компонент оздоровлення дитини влітку
В здоровому тілі – здоровий дух
Щоб загартування мало позитивний ефект батьки повинні керуватися такими принципами як :
Послідовність, систематичність, враховувати індивідуальні особливості своєї дитини.

 Проводити за гартувальні процедури на тлі позитивних емоцій.

Перш ніж приступити до будь – якого методу загартування, пояснити дитині , що вона буде робити і для чого їй це потрібно, як зручніше і краще це виконувати. Щоб підвищити інтерес дитини до за гартувальних процедур батьки повинні використовувати різноманітні прийоми : від спостереження за спортсменами під час їх тренувань з акцентуванням уваги на їх силі, бадьорості, здоров’ї до підтримки та похвали дитини, яка любить умиватись прохолодною водою.
Батькам на замітку
13 друзів здоров’я  вашої дитини

1 А (ретинол) для гострого зору , зростання, «програмування» клітин і  тканини .
Міститься у печінці, рибі, яєчному жовтку, молоці вершковому маслі і сирі.

2 В1 (тіамін)  для вуглеводного обміну, передачі нервових імпульсів, тканинного дихання.
Є у м’ясі , горіхах , бобових.

3 В2 (рибофлавін) для для окислювально – відновних реакцій , перетворення амінокислот.
Міститься  у молокопродуктах, овочах , яйцях, зелені.

4 В5 (пантотенова кислота) для підтримки обміну речовин
Є у дріжджах, ікрі риб, яловичій печінці, яйцях, молоці

5 В6 (піридоксин) для виробництва адреналіну, синтезу і розщеплення амінокислот. У курячому м’ясі, телятині, тунці, форелі, арахісі, хлібі

6 В9 ( фолієва кислота) для кровотворення, білкового обміну речовин, утворення  та оптимальної роботи нервової системи.
Міститься у темно – зелених листових овочах, паростках пшениці, дріжджах, буряках, апельсиновому соці.

7 В12 (ціанокобалмін)  для кровотворення, обміну речовин і зростання.  У м’ясопродуктах
( печінці, нирках, серці, мізках), рибі, яйцях, молоці.

8 С (аскорбінова кислота) для засвоєння заліза підтримки активності імунної системи.
Є в цитрусових, чорній смородині, солодкому перці, петрушці, цвітній капусті, картоплі , суниці.

9 Д (кальциферол) для росту кісток, підтримки рівноваги мінералів у організмі.
У риб’ячому жирі, морській рибі  (сардині, оселедці, лососі і скумбрії)

10 Е (токоферол) Для захисту тканини від окислення. У рослинних оліях,  паростках пшениці.

11 Н (біотин)  для підтримки здоров’я шкіри.
Міститься у печінці нирках яєчному жовтку, соєвих бобах, горіхах, крупах.

12 К (філлохинон) для згортання крові.
Є У зелених листових овочах   (шпинаті, броколі, капусті і латуку)

13 РР (нікотинова кислота) для окислювальних реакцій , синтезу гормонів, здоров’я шкіри.

Є у пшеничних висівках, м’ясі(печінці, нирках) бобах.





Немає коментарів:

Дописати коментар