Поради батькам на літній період
Хлопчики і
дівчатка : вони такі різні
Для того , щоб дівчинка росла гендерно здоровою,
необхідні теплі і близькі відносини з
матір’ю і такі ж теплі відносини з
батьком. І обом батькам потрібно підкреслювати ніжні і турботливі відносини між
собою, щоб у дівчинки склалося враження
про щасливе сімейне життя.
Батькові слід знаходити час на спілкування з донькою: показувати , що
дочка відрізняється від нього , вона іншої статі. Робити це потрібно з повагою
і доброзичливістю. Дочка повинна зрозуміти, що вона гідна любові батька до неї.
Поважаючи особистість дочки, показуючи задоволення від її вчинків, батьки цим самим
формують її позитивну самооцінку.
У мами з дочкою повинні бути свої «жіночі
секрети»: мама повинна знаходити час усамітнення з дочкою, робити їх
систематично і традиційно.
Мати також повинна залучати дочку до жіночих домашніх справ, передаючи їй таємниці
своєї майстерності.
Батькам в
спілкуванні з сином потрібно стримувати емоції ,
які можуть принижувати його чоловічі
починання. Розмовляти з сином слід не підвищуючи голосу, спокійно
Хлопчикам часто не вистачає позитивних емоцій:
потрібно не забороняти , а
дозволяти щось додаткове за хороший вчинок. Потрібно дозволяти
хлопчикам проявляти свою емоційність – дозволяти плакати, наприклад (тобто
дозволяти бути самим собою)
Мамам хлопчиків потрібно відчувати синову чоловічу силу , його інтуїцію. Організовувати режим і
дисципліну: це формує його відповідальність! Обов’язково підтримувати синове
бажання виконувати чоловічу роботу вдома. Вчити довіряти , формуючи тим самим
досвід його соціальної довіри.
Використовуючи гумор в спілкуванні – для
зниження агресії і страху перед відповідальністю Обов’язково повинен бути
фізичний і тілесний контакт – для
підвищення самооцінки хлопчика. Хлопчик – це продовжувач роду його потрібно мати на увазі не тільки як сина, але як і
майбутнього батька , захисника і т. д.
Мама –
піклується, а батько – формує справжнього чоловіка!
Загартування – невід’ємний компонент оздоровлення дитини влітку
В здоровому тілі – здоровий дух
Щоб загартування мало позитивний ефект батьки
повинні керуватися такими принципами як :
Послідовність, систематичність, враховувати
індивідуальні особливості своєї дитини.
Проводити за гартувальні процедури на тлі
позитивних емоцій.
Перш ніж приступити до будь – якого методу
загартування, пояснити дитині , що вона буде робити і для чого їй це потрібно,
як зручніше і краще це виконувати. Щоб підвищити інтерес дитини до за гартувальних
процедур батьки повинні використовувати різноманітні прийоми : від
спостереження за спортсменами під час їх тренувань з акцентуванням уваги на їх
силі, бадьорості, здоров’ї до підтримки та похвали дитини, яка любить умиватись
прохолодною водою.
Батькам на замітку
13 друзів здоров’я вашої
дитини
1 А (ретинол) для гострого
зору , зростання, «програмування» клітин і
тканини .
Міститься у печінці, рибі, яєчному жовтку,
молоці вершковому маслі і сирі.
2 В1 (тіамін) для вуглеводного обміну, передачі нервових
імпульсів, тканинного дихання.
Є у м’ясі , горіхах , бобових.
3 В2 (рибофлавін) для для
окислювально – відновних реакцій , перетворення амінокислот.
Міститься
у молокопродуктах, овочах , яйцях, зелені.
4 В5 (пантотенова кислота)
для підтримки обміну речовин
Є у дріжджах, ікрі риб, яловичій печінці,
яйцях, молоці
5 В6 (піридоксин) для
виробництва адреналіну, синтезу і розщеплення амінокислот. У курячому м’ясі,
телятині, тунці, форелі, арахісі, хлібі
6 В9 ( фолієва кислота) для
кровотворення, білкового обміну речовин, утворення та оптимальної роботи нервової системи.
Міститься у темно – зелених листових овочах,
паростках пшениці, дріжджах, буряках, апельсиновому соці.
7 В12 (ціанокобалмін) для кровотворення, обміну речовин і зростання. У м’ясопродуктах
( печінці, нирках, серці, мізках), рибі,
яйцях, молоці.
8 С (аскорбінова кислота) для
засвоєння заліза підтримки активності імунної системи.
Є в цитрусових, чорній смородині, солодкому
перці, петрушці, цвітній капусті, картоплі , суниці.
9 Д (кальциферол) для росту
кісток, підтримки рівноваги мінералів у організмі.
У риб’ячому жирі, морській рибі (сардині, оселедці, лососі і скумбрії)
10 Е (токоферол) Для захисту
тканини від окислення. У рослинних оліях,
паростках пшениці.
11 Н (біотин) для підтримки здоров’я шкіри.
Міститься у печінці нирках яєчному жовтку,
соєвих бобах, горіхах, крупах.
12 К (філлохинон) для
згортання крові.
Є У зелених листових овочах (шпинаті, броколі, капусті і латуку)
13 РР (нікотинова кислота)
для окислювальних реакцій , синтезу гормонів, здоров’я шкіри.
Немає коментарів:
Дописати коментар